Doživite jedinstveni svijet zadarske okolice i pođite laganim hodom stazama čija je glavna atraktivnost netaknuta priroda. Bilo da se odlučite za Nacionalni park Paklenicu podno planine Velebit ili otoke Ugljan i Pašman, uputite se uz laganu rekreaciju u istraživanje ovih lijepih destinacija. Osim u hodanju, uživajte u predivnom krajoliku prekrivenom borovim šumama i bujnim mediteranskim raslinjem, otkrijte poneku zaboravljenu uvalu u kojoj se možete okupati, doživite mirise prirode i veličanstven pogled na Kornate i zadarski arhipelag. Lokalni stanovnici koje ćete putem sresti, masline, polja lavande i ružmarina, vinogradi i smokve, zasigurno je iskustvo koje će ostaviti nezaboravan doživljaj ne samo na vašem putovanju, već i za cjeli vaš život.

Većina naših programa koncipirana je tako da ih može svladati svaki zdrav čovjek prosječne tjelesne kondicije. Odvijaju se na terenima na kojima nije potrebna uporaba bilo kakvih tehničkih pomagala (sajle, užad ili sl.), te u ponudi imamo sljedeće trekking programe:

Ugljan – Zalazak sunca na vrhu otoka

Izlet počinje vožnjom trajektom iz Zadra do mjesta Preko na otoku Ugljanu. Uz kraća zaustavljanja radi panoramskog razgledanja, stižemo do najvišeg vrha na otoku Ugljanu, Sv. Mihovila, visokog 263 m. Na samom vrhu iznad mjesta Preko nalazi se nekadašnji srednjovjekovni benediktinski samostan iz 12. st. i kasnija mletačka utvrda koja je služila u obrambene svrhe. Iako u ruševnom stanju, danas je to skriveno izletište s kojeg se pruža nezaboravan pogled na grad Zadar, kao i na mnoštvo otoka zadarskog arhipelaga, te Nacionalni park Kornati.

Uz nezaboravne vidike na cijelu okolicu uživat ćete u spektaklu dolaska večeri, kada danje svjetlo prelazi u crveno-plavu boju, dok sunce, stvarajući plameno-narančastu boju zalazi direktno u more. Po povratku moći ćete uživati u noćnom pogledu na grad Zadar i u igri mnogobrojnih svjetala u primorskim mjestima.

Opis izleta
Trajanje izleta: 2 - 4 sata
Dužina puta 3,5 km
Visinska razlika 50/200 m
Težina programa: srednje teško
Cijena programa: 50 EUR /po osobi
U cijenu je izleta uključeno je:

prijevoz trajektom na otok, stručno vođenje, lagani obrok (sendvići i voće), besplatne fotografije s izleta

Minimalan broj izletnika po turi je 4, a maximalan 14 osoba.

Nacionalni park Paklenica - Tragovima Winnetoua

Izlet počinje vožnjom iz Zadra do mjesta Starigrad, smještenog podno planine Velebit. Uz kraće zadržavanje radi panoramskog razgledanja samog mjesta, upućujemo se do ulaza u Nacionalni park Paklenica gdje započinje naša trekking avantura. Nakon 2 sata hoda kroz kanjon Velike Paklenice, dolazimo do planinarskog doma (480 m n/m) gdje pravimo pauzu od 30 minuta, pogodnu za objedovanje laganog obroka.

Nakon odmora i opuštanja penjemo se kroz hlad stoljetnih šuma na veću visinu od 500-600 metara, a potom se nizbrdo spuštamo kroz stoljetna, napuštena sela, te dolazimo do visoravni sa koje se pruža pogled na cijeli kanjon i stijenu visine 712 m (Anića Kuk), poznatu po mjestu gdje se svakog svibnja održava „Big Wall Speed Climbing“ ili brzinsko penjanje velikih stijena. Naposljetku se laganom šetnjom vraćamo natrag kanjonom uz paklenički potok do recepcije parka, gdje nas čeka prijevoz za povratak.

Opis izleta
Trajanje izleta: 4 - 6 sata
Dužina puta 5 - 6 km
Visinska razlika 50/600 m
Težina programa: srednje teško/teško
Cijena programa: 60 EUR /po osobi
U cijenu je izleta uključeno je:

prijevoz klimatiziranim kombijem, stručno vođenje, ulaznica za NP Paklenica, lagani obrok (sendvići i voće), besplatne fotografije s izleta.
Minimalan broj izletnika po turi je 4, a maximalan 14 osoba.

Popusti:

- 8 ili više osoba - 15%
- djeca od 10 do 16 godina - 30%

Napomena:

Organizator putovanja ne odgovara za izgubljene, oštećene ili nestale stvari. Sudjelovati mogu i djeca od 10 godina, ali samo u pratnji roditelja. Budite oprezni u hodanju izvan asfaltiranih staza (kamenjar, makadam) kako biste smanjili mogućnost ozljeda. Naša agencija ima ugovorenu policu osiguranja s osiguravajućom kućom „Generali osiguranje“, koja pokriva osiguranje od posljedica nesretnog slučaja (više informacija pod “Opći uvjeti poslovanja”).

Potrebna oprema za sve pješačke (trekking) izlete:

Preporučamo opremu za slobodno vrijeme sukladno godišnjem dobu i lokaciji na kojoj se program odvija. Obvezne su dobre i udobne planinarske ili sportske cipele za pješačenje, zatvorene do gležnja. Odjeća treba biti udobna i prozračna. Za programe na moru i planinama preporučamo i laganu rezervnu obuću (radi presvlačenja nakon programa). Također preporučamo štapove za hodanje u planinama i naravno, opremu za plivanje na otocima. Obavezna je oprema za kišu (lagana kabanica), zaštita od sunca (krema i naočale za sunčanje), te minimalno 2 litre vode po osobi.

Rezervacije

Ako se želite posavjetovati sa našim timom ili ako želite da vam rezerviramo i ponudimo program skrojen baš po vašoj mjeri, slobodno nam se obratite sa povjerenjem. Možete nas kontaktirati putem kontakt telefona ili e-maila.

Mondena d.o.o. M.Pavlinovića 12a, 23 000 Zadar, Hrvatska
Tel/fax: +385 (0)23 313 747 | Mob: +385 (0)98 654 702
E-mail: info@mondenatravel.hr