Otkrijte Mediteran kakav je nekad bio u zemlji koja ima savršeno bistro more, 1778 km dugu obalu, 1185 otoka, što ju ujedno čini jednom od istinski najvećih destinacija za nezaboravan aktivan odmor i bijeg od gradske buke.

U pratnji naših iskusnih vodiča doživite krajolik u kojem se isprepliću stare ruševine, srednjovjekovni zidovi gradova punih povijesti, te mala pitoreskna mjesta duž obale kroz koja se protežu mirne biciklističke staze. Tijekom vožnje biciklom uživajte u ugodnom hladu borove šume i maslinika duž staza, te mirisu koji se širi sa polja lavande i vinograda koji su gotovo svugdje. A nagrada na kraju putovanja je zacijelo aktivno provedeni odmor kombiniran s uživanjem u toplini boja zalaska sunca i aromama dalmatinskih večeri. Takvo nezaboravno i fantastično iskustvo čine Hrvatsku top biciklističkim odredištem za svakog gosta. Stoga vas pozivamo da otkrijete najljepše staze, otoke i obalu Dalmacije, jer avanture i uzbuđenja vam zasigurno neće faliti.

Naš program brdskim biciklom trenutno pokriva dva otoka zadarskog arhipelaga - Ugljan i Pašman, te kopnenu rutu od grada Zadra do malog, povijesnog grada Nina, kao i rutu od grada Zadra do malih pitoresknih mjesta u zaleđu Ravnih Kotara. Svi programi savršene su destinacije za brdski biciklizam, a strmi usponi, česte promjene terena, od cesta do makadamskih puteva i spustevi, čine ove destinacije izazovnim odredištima za biciklističke ture. U ponudi imamo sljedeće cjelodnevne biciklističke programe:

ISTRAŽITE DALMATINSKE OTOKE - UGLJAN I PAŠMAN

Putovanje započinje rano ujutro iz Zadra gdje ulazimo na trajekt (Zadar-Preko), koji će nas prevesti za 20 minuta na otok Ugljan zajedno sa biciklima. Nakon kratkog razgledavanja samog mjesta Preko, ispred čije obale se nalazi mali otočić Galevac koji skriva vrijedan samostan franjevaca trećeredaca iz 15. st., nastavljamo se voziti stazom do najvišeg brda na otoku, vrh Sv. Mihovil (263 m) gdje se nalaze ruševine nekadašnjeg srednjovjekovnog benediktinskog samostana iz 12. st. i kasnija mletačka utvrda. Iako u ruševnom stanju, danas je to panoramsko izletište s kojeg se pruža nezaboravan pogled na grad Zadar i mnoštvo otoka zadarskog arhipelaga, te Nacionalni park Kornati.

Nakon kratkog odmora i fotografiranja krećemo dalje makadmskim putevima i novouređenim biciklističkim stazama, pitomom unutrašnjosti otoka Ugljana do mjesta Kali, najvećeg ribarskog mjesta na otoku, gdje nakon kraće stanke ubrzo stižemo i do mjesta Kukljica, poznatog po velikoj pješčanoj uvali i plaži „Sabuša“, s južne strane otoka gdje se po vašoj želji možemo odmoriti u hladu borove šume i iskoristiti vrijeme za kupanje. Nakon odmora i kratke vožnje prelazimo most koji spaja otok Ugljan sa otokom Pašmanom, s kojeg se pruža pogled na slikoviti Pašmanski kanal sa desetcima malenih otočića. Odatle nas staze vode do otočnih vrhova i na zapadnu obalu otoka do mjesta Kraj i franjevačkog samostana Sv. Duje iz 14. st., kao i do mjesta Tkon, gdje se nalazi benediktinski samostan Sv. Kuzme i Damjana na brdu Čokovac s kojeg se pruža pogled na obalni grad, Biograd n/m. Nakon nezaboravno provedenog dana, uz nekoliko pauza, divnih skrivenih uvala i plaža, predvečer se vraćamo trajektom u Zadar gdje naša avantura prestaje.

PUTNA INFORMACIJA:

Putovanje je sveukupno dugo oko 40 km. Prijevoz sa kopna na otok organizirano je redovitom trajektnom linijom. Za organiziranje izleta potreban je minimalan broj od 5, a maksimalan do 14 osoba. Ponesite adekvatnu odjeću i obuću, zaštitu od sunca, te dovoljno vode i hrane.


ISTRAŽITE POVIJEST HRVATSKE - ZADAR I NIN

Putovanje prema gradiću Ninu počinje iz Zadra rano ujutro ili u popodnevne sate, vozeći se obalom kroz maslinike i makadamske staze preko priobalnih mjesta Diklo, Kožino i Petrčane. Cijela ruta je duga 14 km, a nakon sat vremena stižemo do odredišta, gradića slavne prošlosti, tisuću priča i legendi. Na putu do Nina ćemo se svakako zaustaviti kod izuzetno zanimljive crkvice Sv. Nikole iz 12. st.

Starohrvatski kraljevski grad Nin smješten je u laguni, okružen dugim pješčanim plažama, lokalitetom ljekovitog blata i poljima soli. Kontinuirano je naseljen preko 3000 godina. Najraniji stanovnici na ovom prostoru bili su ilirsko pleme Liburni, potom Rimljani, a Hrvati su tu osnovali svoju prvu prijestolnicu u 9. st. Nin je dakle bio kolijevka hrvatske države. Izvanredno očuvani spomenici kulture, posebice nadaleko poznate starohrvatske crkvice iz 9. i 12. stoljeća, jedinstvene su u Hrvatskoj i na širem području Mediterana. Povijesni dio grada nalazi se na malom otočiću promjera svega 500 metara, te se lokalitet Nina ubraja u najznačajnija arheološka područja Hrvatske.

Nakon razgledavanja grada i njegovih znamenitosti posjetit ćemo i poznatu Ninsku solanu, koja svoju proizvodnju temelji na tisućljetnoj tradiciji, te koristi prirodne prednosti područja - čist okoliš, velik broj sunčanih dana, pogodan vjetar i izuzetan geografski položaj – ninsku lagunu. Unutar kompleksa Solane, nalazi se i jedinstveni Muzej soli, koji možete razgledati s vodičom uz obilazak staza i bazena. Kao posebno sjećanje na ovaj izlet možete kupiti kuhinjsku sol, sol za kupanje, specijalnu cvjetnu sol i razne suvenire iz Ninske solane.

PUTNA INFORMACIJA:

Putovanje je sveukupno dugo oko 30 km. Za organiziranje izleta potreban je minimalan broj od 5, a maksimalan do 14 osoba. Ponesite adekvatnu odjeću i obuću, zaštitu od sunca, te dovoljno vode i hrane.


Cijenik: 1.5.-15.6. 15.6.-15.7. 15.7.-15.8.. 15.8-15.9. 15.9-1.11.
Zadar - Ugljan 50,00 € 55,00 € 60,00 € 55,00 € 50,00 €
Zadar - Nin 40,00 € 45,00 € 50,00 € 45,00 € 45,00 €
U cijenu je uključeno:

Renta-a-bike, karta rute, transport trajektom na otoke, lunch-paket, vodič, osnovni alat za bicikl, pumpa i sigurnosne kacige za glavu, pranje bicikli i opreme po završetku ture.

Popusti:

- 6 ili više osoba - 15%
- djeca od 10 do 16 godina - 30%

Napomena:

Punu cijenu izleta potrebno je uplatiti najmanje dan prije početka izleta. U slučaju lošeg vremena ili nekog drugog opravdanog razloga zadržavamo pravo odgode ili otkazivanja izleta uz povrat novca. Organizator putovanja ne odgovara za izgubljene, oštećene ili nestale stvari. Sudjelovati mogu i djeca od 10 godina, ali samo u pratnji roditelja. Budite oprezni u upravljanju vašim biciklom kako se ne biste nepotrebno ozlijedili. Naša agencija ima ugovorenu policu osiguranja s osiguravajućom kućom „Generali“, koja pokriva osiguranje od posljedica nesretnog slučaja (više informacija pod „Opći uvjeti poslovanja“).

Reservierungen

Wenn Sie sich mit unserem Team beraten oder das Programmangebot reservieren möchten, wenden Sie sich an uns per Telefon oder E-Mail.

Mondena d.o.o. M.Pavlinovića 12a, 23 000 Zadar, Kroatien
Tel/fax: +385 (0)23 313 747 | Mob: +385 (0)98 654 702
E-mail: info@mondenatravel.hr