Ukoliko želite posjetiti neke od nacionalnih parkova Hrvatske, te otkriti ljepote i raličitost ove divne zemlje, od njenih planina i jezera do mnoštva otoka, obratite nam se s povjerenjem. Uz pratnju naših iskusnih vodiča, steći ćete uspomene koje će ostati i nakon što vaše putovanje završi. Naša ponuda obuhvaća sljedeće nacionalne parkove:

KORNATI

„Bogovi su htjeli okruniti svoje djelo pa su posljednjeg dana od suza zvijezda i daha mora stvorili Kornate“, zapisao je jednom prigodom George Bernard Shaw razmišljajući o ovom fantastičnom arhipelagu. Ta neponovljiva kreacija prirode i najmnogobrojniji sredozemni niz otoka našla je mjesto na sutoku šibenskih i zadarskih otoka, te se u divljoj ljepoti bijeloga krškog kamena i plavetnilu bistrog mora, ponosi brojkom od čak 240 otočića i hridi, od kojih svaki krije neku zanimljivost. Želite li iskusiti nešto sasvim jedinstveno, otisnite se na pučinu i otkrijte Kornate.

PROGRAM IZLETA:

Cjelodnevni izlet na Kornate započinje u ranim jutarnjim satima, te se odnosi na višesatnu vožnju brodom, popraćenu glazbom, zanimljivim pričama i očarajavajućim prizorima netaknute prirode. Po dolasku u Nacionalni park, imat ćete priliku uživati u slobodnom vremenu pogodnom za šetnju, plivanje ili divljenje kornatskim klifovima i tirkiznom plavetnilu morskih dubina. Nakon predaha slijedi ručak u tipičnom kornatskom okruženju. Izlet završava povratkom brodom u kasnim popodnevnim satima. Vođenje, ulaznice u Nacionalni park i ručak uključeni su u cijenu.

PLITVIČKA JEZERA

Dobrodošli u ovaj čaroban komad zemlje u koji se smjestio upravo najslavniji, najstariji i najposjećeniji od svih osam nacionalnih parkova Hrvatske - Plitvička jezera. Ona su vrhunsko djelo prirode bez premca, te su jedina prirodna u društvu kulturnih vrijednosti u Hrvatskoj, uvrštena davne 1949. godine među prvima u svijetu na UNESCO-ov popis svjetske prirodne baštine. Najpoznatija po svojim sedrotvornim slapovima i šesnaest kaskadnih jezera, čiji prizor oduzima dah, Plitvice nude i brojne druge atrakcije, poput raznih zanimljivih geomorfoloških oblika, staništa šuma, travnjaka, flore i faune te pregršt zanimljivih turističkih programa kao npr. pješačenje, planinarenje, vožnju električnim brodom i vlakom, fotografiranje, vožnju biciklom, veslanje. Probudite se u čarobnom krajoliku snova.

PROGRAM IZLETA:

Cjelodnevni izlet autobusom obuhvaća vožnju kroz živopisne krajolike Dalmatinske zagore i Like, a oko podneva stižemo do odredišta gdje avantura može započeti. Obilazak parka traje oko tri sata, a uz šetnju uključuje i vožnju panoramskim vlakom i brodom po jezeru Kozjak. Nakon obilaska jezera, na raspolaganju vam stoji slobodno vrijeme za osobni program i uživanje u netaknutoj prirodi jednog od najljepših nacionalnih parkova svijeta, a potom odlazak na zajednički ručak u povratku. Vođenje, ulaznice u Nacionalni park i ručak uključeni su u cijenu.

KRKA

Nedaleko Krešimirova grada – Šibenika, teče dubok i živopisan kanjon rijeke Krke prelijevajući se pritom preko čak sedam bučnih i čudesnih slapova. Upravo između najljepših, Roškog slapa i Skradinskog buka, koji predstavlja najveću sedrenu barijeru u Europi, nalazi se i franjevački samostan Visovac, koji čuva vrijednu knjižnicu, umjetnine i mnoštvo dragocjenosti. Jedinstven je također po svojem bajkovitom smještaju na otočiću usred smaragdnog jezera kojeg je oblikovala rijeka Krka. Pođite bajkovitim stazama i otkrijte čudesno krško i prirodno carstvo rijeke Krke.

PROGRAM IZLETA:

Cjelodnevni izlet autobusom se odnosi na posjet gradu Šibeniku i slapovima Krke. Nakon vožnje obalom, izlet započinjemo stankom u staroj gradskoj jezgri grada Šibenika, uključujući razgledavanje najljepše renesansne katedrale na Jadranu, te nastavljamo vožnju do slapova Krke. Ovdje ćemo imati dovoljno vremena za šetnju, istraživanje, plivanje u čistim riječnim vodama ili fotografiranje, a uz to se opustite u hladovini starih lipa. U kasnim popodnevnim satima vraćamo se novom autocestom kroz Dalmatinsku zagoru. Vođenje i ulaznice u Nacionalni park uključeni su u cijenu.

PAKLENICA

Krenite zelenim stazama ovog uistinu posebnog svijeta i otkrijte pritom svu posebnost Paklenice - 70-ak špilja, arheološke iskopine, 150 km planinarskih staza i puteva za hodanje ili planinarenje i na njima mnoštvo ljudi iz cijelog svijeta. Na relativno malom području susrest ćete iznimno bogatstvo geomorfoloških oblika, zadivljujućih kanjona, raznolik biljni i životinjski svijet, atraktivne krajolike i ono najljepše, doživit ćete prirodu kakva je nekad bila. U južnom dijelu čarobne planine Velebit, u Paklenici, javlja se izrazito bogat šumski svijet, a posebno mjesto zauzimaju šume crnog bora, po čijoj je smoli, paklini, Nacionalni park i dobio ime. I ono najzanimljivije, ta jedinstvena prirodna lokacija nekoć je poslužila za snimanje slavnog filmskog serijala o indijanskom poglavici Winnetou, čijim šumskim stazama i vi možete krenuti.

PROGRAM IZLETA:

Izlet počinje vožnjom iz Zadra do mjesta Starigrad, smještenog podno planine Velebit. Uz kraće zadržavanje radi panoramskog razgledanja samog mjesta, upućujemo se do ulaza u Nacionalni park Paklenica gdje započinje naša pješačka avantura. Nakon toga slijedi pješačenje kroz kanjon s kraćom pauzom na prostoru Anića luke – odlazak do špilje „Manite peći“ (od parkirališta do špilje pješači se jedan sat, a razgledavanje osvijetljene špilje traje 30 minuta u pratnji vodiča). Slijedi povratak na glavnu stazu te nastavak hoda kroz kanjon Velike Paklenice, gdje za sat vremena dolazimo do „Planinarskog doma“ (480 m n/m), te ćemo ovdje imati dovoljno vremena za odmor i opuštanje u hladu stoljetnih stabala uz lagani obrok. Nakon odmora i opuštanja laganom šetnjom se vraćamo natrag kanjonom uz paklenički potok do recepcije parka, gdje nas čeka prijevoz za povratak.

Preporuka:

Preporučujemo opremu za slobodno vrijeme sukladno godišnjem dobu i lokaciji na kojoj se program odvija. Obvezne su dobre i udobne planinarske ili sportske cipele za pješačenje, zatvorene do gležnja. Odjeća treba biti udobna i prozračna. Za programe na moru i planinama preporučujemo i laganu rezervnu obuću (radi presvlačenja nakon programa). Također preporučujemo štapove za hodanje u planinama i naravno, opremu za plivanje na otocima. Obavezna je oprema za kišu (lagana kabanica), zaštita od sunca (krema i naočale za sunčanje), te minimalno 2 litre vode po osobi. Vođenje i ulaznice u Nacionalni park uključeni su u cijenu.

Rezervacije

Ako se želite posavjetovati sa našim timom ili ako želite da vam rezerviramo i ponudimo program skrojen baš po vašoj mjeri, slobodno nam se obratite sa povjerenjem. Možete nas kontaktirati putem kontakt telefona ili e-maila.

Mondena d.o.o. M.Pavlinovića 12a, 23 000 Zadar, Hrvatska
Tel/fax: +385 (0)23 313 747 | Mob: +385 (0)98 654 702
E-mail: info@mondenatravel.hr