Hrvatska nije samo zemlja čija se bogata kulturna baština otkriva unutar brojnih muzeja, galerija i crkava koje su danas nezaobilazno poglavlje UNESCO-ova popisa svjetske baštine, nego je i ono čarobno mjesto na Mediteranu u kojem se i obična šetnja pretvara u pravi silazak tisućljetnim stubama bogate i slavne povijesti. Posebna je po tome što se na njezinu prostoru plemenito isprepliću i nadopunjuju čak 4 kulturna kruga- Zapad i Istok, srednjoeuropski i južni mediteranski duh, ona je zemlja urbane kulture koja ima toliko povijesnih gradova kao malo koji dio Mediterana.

Komiza

Poznata i kao zemlja tisuću otoka, čudesne prirode, bogate kulturne baštine, njezini su je velikani svojim djelima zauvijek upisali velikim slovima na karti svijeta, te su njezine ljepote opjevane još davnih vremena. Hrvatska je oduvijek bila zemlja koja je budila znatiželju i ugošćavala svjetske velikane, od rimskog cara Dioklecijana koji je dao sagraditi palaču na mjestu današnjeg Splita kako bi ondje proveo posljednje godine svog života, Alfred Hitchcocka, koji je u Zadru uživao u najljepšem zalasku sunca na svijetu, James Joycea poznatog romanopisca koji je svoja djela pisao inspiriran boravkom u Puli, Odiseja, koji je po legendi očaran ljepotom otoka Mljeta tamo proveo punih sedam godina, pa sve do Georgea Bernarda Shawa koji je upravo ovdje pronašao raj na zemlji.

Zeleni krajolik Mediterana, plave dubine Jadrana, bijele stijene njene obale, miris ljekovitih biljaka, povijesni vrtovi, prirodni akvarij s najzanimljivijim primjercima morskog svijeta dio su baštine koja se dolaskom u Hrvatsku otkriva i istražuje. Stoga ne čudi nimalo da je Hrvatska priznata kao jedan od ekološki najočuvanijih prostora Europe, te predstavlja rijetki krajolik koji se na tako malom prostoru ponosi izvanredno očuvanim spomenicima prirode, čak 8 nacionalnih parkova, te 11 parkova prirode i jednim od najplavijih i najčišćih mora na svijetu. To je prostor na kojem se boje sunčanog i toplog Mediterana savršeno spajaju s mirom i svježinom gorja i blagošću zlatnih ravnica kontinentalne Hrvatske.Stoga ne oklijevajte, već zaplovite plavim bojama Jadrana, doživite dio bogate i slavne tisućljetne povijesti, te otkrijte nezaboravne prizore i svu posebnost ove čarobne zemlje Mediterana. Sve o čemu ste oduvijek maštali, zapravo vam je tu nadohvat ruke.

Dobrodošli u Hrvatsku !